Over Alles-over-water.nl

Dompel jezelf onder in de wereld van Alles-over-water.nl

Wij bieden je up-to-date informatie, tips en inspiratie over de bron van het leven: WATER!

De informatie die je bij ons vindt, is een deep-dive in de volgende onderwerpen:

  • Water en gezondheid
  • Kwaliteit van water en drinkwater
  • beleid van regionale en (inter-)nationale overheden
  • Ontwikkelingen en inzichten omtrent ons drinkwater en water in het algemeen

Onze Missie

Bij Alles-over-water.nl streven we ernaar om iedereen te voorzien van uitgebreide kennis over water, met specifieke aandacht voor kraanwater, drinkwater, gezondheid, waterbesparing en waterkwaliteit. Onze missie is om mensen bewust te maken van de cruciale rol die water speelt in ons dagelijks leven en om toegang tot veilig en gezond kraanwater voor iedereen te bevorderen. We willen onze bezoekers voorzien van actuele informatie, onderzoek en praktische tips, zodat zij het beste uit hun drinkwater kunnen halen.

Onze Visie

Bij Alles-over-water.nl geloven we dat water de bron van het leven is en dat iedereen recht heeft op veilig en gezond kraanwater. Onze visie is een wereld waarin mensen de regie nemen over hun drinkwater en de geheimen van kraanwater ontdekken. We willen bijdragen aan een samenleving waarin de drinkwaterkwaliteit in Nederland constant wordt bewaakt en verbeterd. We willen mensen bewust maken van de positieve invloed van drinkwater op hun gezondheid en het milieu. Onze visie is om een bron van waardevolle informatie en inzichten te zijn, zodat iedereen de voordelen van goed geïnformeerd watergebruik kan ervaren. Samen willen we streven naar een gezonder en beter geïnformeerd leven met water.

Start hieronder je duik in de zee van kennis

Helpt water drinken met afvallen?

Ontdek de verbazingwekkende voordelen van water drinken bij gewichtsverlies. In dit blog duiken we dieper in de rol van water in een gezond dieet en laten we zien hoe het je kan helpen om je afslankdoelen te bereiken.
Lees meer
dehydratatie

Wat doet dehydratie met je lichaam?

Onvoldoende water drinken heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid. In deze blogpost ontdek je de impact van dehydratatie (uitdroging) op je lichaam, hoe je de tekenen van uitdroging kunt herkennen en waarom het belangrijk is om voldoende water te drinken
Lees meer

Is drinkwater gezond?

Water is heel belangrijk voor ons lichaam en speelt een grote rol in het behoud van een goede gezondheid. In deze blogpost gaan we onderzoeken of drinkwater gezond is en welke voordelen het kan bieden voor je algehele gezondheid.
Lees meer
Waterkwaliteit Europa verschillen

Wat zijn de verschillen in waterkwaliteit in Europa?

Waterkwaliteit is een essentieel onderwerp dat een directe impact heeft op onze gezondheid en het milieu. Europa, met zijn diverse landschappen en waterbronnen, vertoont aanzienlijke verschillen in waterkwaliteit. In dit blog zullen we dieper ingaan op de vraag: “wat zijn…
Lees meer
Scroll naar boven